Toelatingsproeven

Woordkunst & Drama + Hedendaagse Dans

Toelatingsproeven

Voor elke instromende leerling die voor het 3de jaar Woordkunst-Drama inschrijft, worden oriënteringsproeven afgenomen. Voor elke leerling die voor de richting Hedendaagse Dans inschrijft, worden eveneens toelatingsproeven afgenomen. Hier lees je er meer over.

Aarzel niet de school te contacteren als je nog vragen hebt of meer informatie wenst. Je kan ons bellen op 050 44 11 60 of mailen op .

Toelatingsproeven Woordkunst & Drama

Voor elke instromende leerling die voor het 3de jaar Woordkunst-Drama inschrijft, worden oriënteringsproeven afgenomen met als doel de leerlingen advies te geven m.b.t. hun studiekeuze.

Voor elke instromende leerling die voor het 4de of 5de jaar Woordkunst-Drama inschrijft, worden toelatingsproeven afgenomen, die leiden tot een bindende uitspraak over het feit of de leerling in kwestie al dan niet het betreffende studiejaar van deze richting mag volgen.

Deze proeven gaan door op maandag 1 juli 2024 en vrijdag 30 augustus 2024.

LET OP! Wanneer je je aanmeldt voor de toelatingsproef betekent dit niet automatisch dat je ook bent aangemeld voor de inschrijving. Hiervoor moet je je apart aanmelden via onze website bij de link ‘Inschrijvingen’.

Planning juli

 • bijeenkomen ter hoogte van het secretariaat omstreeks 8.45u
 • aanvang van de workshop/proeven Woord, Muziek en Dans om 9.00u – einde voorzien rond 16.00u
 • een gesprek met de kandidaat-leerling, de ouders en het team van WKD-leerkrachten om 17.00u

Voorbereiding

U kunt hier een pagina downloaden met vragen over de voorgeschiedenis van de nieuwe leerlingen. De vragen behandelen de vakken toneel/verbale vorming, dans en muziek. Gelieve dit blad op de computer in te vullen en uitgeprint mee te brengen naar de workshop. Breng een recente pasfoto mee die je aan deze documenten bevestigt.

Hedendaagse dans

kledij:

 • nauw aansluitende T-shirt
 • nauw aansluitende sportbroek
 • zwarte katoenen kousen
 • lange haren moeten vastgemaakt zijn

opdracht dans/choreografie voorbereiden

Verbale vorming:

 • de meegeleverde teksten volledig uit het geheugen kennen
 • kledij: zie hedendaagse dans

Muziek:

3de jaar Woordkunst-Drama:
de liederen doornemen zodat melodie en tekst je niet meer vreemd zijn

4de+5de jaar Woordkunst-Drama:

 • de meegeleverde liederen kunnen zingen op tekst (niet uit het geheugen)
 • de notenleerlesjes kunnen lezen en zingen op noten

Er wordt geen middagmaal geserveerd. Breng dus een lunchpakket mee naar de school.

Schrijf je in


  Toelatingsproeven Hedendaagse Dans

  Voor elke leerling die voor de richting Hedendaagse Dans inschrijft, worden toelatingsproeven afgenomen, die leiden tot een bindende uitspraak door de toelatingsklassenraad over het feit of de leerling in kwestie al dan niet in deze richting mag starten.

  De toelatingsproeven voor schooljaar 2024-2025 gaan door op zaterdag 2 maart, zaterdag 20 april, dinsdag 2 juli en vrijdag 30 augustus 2024.

  LET OP! Wanneer je je aanmeldt voor de toelatingsproef betekent dit niet automatisch dat je ook bent aangemeld voor de inschrijving. Hiervoor moet je je apart aanmelden via onze website bij de link ‘Inschrijvingen’

  Planning maart-juli

  • voormiddag 9u-12u: 2de graad
  • namiddag 13u-16u: 3de graad

   1 uur Klassieke dans
   1 uur Hedendaagse dans
   1 uur Fysieke test, solo & motivatiegesprek
   Aansluitend Oudercontact – De resultaten van de toelatingsproef zijn bindend en worden overlopen met de danser en ouders.

  Voorbereiding

  Bij aanmelding krijgt u alle info om u voor te bereiden op deze toelatingsproef. Via deze link kunt u een document downloaden met vragen over de voorgeschiedenis van nieuwe leerlingen. Gelieve dit blad op de computer in te vullen en uitgeprint mee te brengen naar de workshop. Breng een recente pasfoto mee die je aan deze documenten bevestigt.

  Er wordt geen middagmaal geserveerd. Breng dus een lunchpakket mee om op school op te eten.

  Schrijf je in